Jubilæum

FRA 1897 TIL NU

Klingenberg har eksisteret i mere end et århundrede. En specialforretning der med
stærke rødder i Odense, i dag er repræsenteret i flere forretninger samt online.

Klingenberg Ost blev stiftet af Julius Clausen den 14. januar 1897 i Odense under navnet ”Klingenberg Smør & Æggeforretning”. Stedet var præcis der, hvor nedkørslen til Magasins P-kælder befinder sig i dag. Fem år senere flyttede forretningen ind i det daværende markante ”Torvehallen” på Odenses Klingenbergtorv. 

Købmand Kaj Buhl Dinesen overtog forretningen i 1932. Han udvidede sortimentet med diverse oste i efterkrigsårene, da efterspørgslen på ost var stigende, og smør og æg i højere grad blev leveret færdigpakket og tilgængeligt andre steder. 

Den driftige købmand forudså ikke alene efterspørgslen men også byudviklingen. Han åbnede en filial i Vestergade i 1964, og det viste sig at være en rigtig god beslutning. Magasin du Nord fra København byggede nemlig ”Torvehallen” om i 1968 til et nyt og moderne varehus. Det betød, at Klingenbegs vestergadebutik fik sin oprigtige berettigelse som Odenses førende forretning med ost og specialiteter. 

Efter Kaj Buhl Dinesens død i 1973 overtog hans søn Torben Dinesen forretningen. Han udvidede sortimentet markant og drev den succesfuldt frem til 2008, hvor den blev solgt til H.J. Hansen, der flyttede den hæderkronede butik til hvor den ligger i dag. Den nye butik er indrettet med inspiration fra det kendte varehus Harrods i London.

EN SKØR HISTORIE OM OSTEVÆDELØB
OG EN OST PÅ ET HALVT TON 

I 1970´erne var der hvert år en særlig begivenhed i de odenseanske gader med det store ostevædeløb. Gader blev spærret af og værter fra bl.a. Odense Nærradio, Kanal Fyn og spillere fra OB (Odense Boldklub) dystede om at komme først med en stor, rund emmentaler. Den var nok ikke gået i dag af hensyn til fødevaresikkerheden (og ikke mindst prisen på så stor en ost), men imponerende så det ud. Næsten lige så imponerende var det, da den daværende indehaver Torben B. Dinesen bestilte en ost hjem på et halv ton. Gad vide om ikke de søde damer fik hjælp til at bære den ind i forretningen? 

FRA SMØR OG ÆG

TIL OST OG TAPAS 

Forretningen har udviklet sig fra at være en vigtig del af den basale fødevarekæde i den almindelige husholdning i starten af 1900-tallet til at være leverandør af livskvalitet og madglæde med et spændende univers med fine oste, delikatesser og specialiteter. 

Klingenberg er i dag heller ikke kun forbeholdt odenseanere. I 2016 fik virksomheden en ny ejerkreds og samtidig blev osteforretningen i Middelfart også en del af Klingenbergfamilien. Året efter åbnede forretningen i Rødovre Centrum, Magasin du Nord i København og Lyngby Storcenter. I Magasins Mad & Vin etableredes oven i købet Danmarks første oste- og tapasbar, hvor osteelskere kan nyde vores udvalgte oste og spændende tapas med et godt glas vin, øl eller vand.

EN NY ÆRA

En ny æra tog fart i 2016 da Klingenberg gennem årene har udvidet og åbnet flere forretninger. Strukturen blev omlagt, og Klingenberg drives i dag som en forretningskæde gennem selskabet Klingenberg Group.

Visionen er, at alle i Danmark skal have adgang til gode oste og ostetapas på nem og lettilgængelig vis. Derfor er vi altid på udkik efter placeringer for butikker i andre byer, og tilbyder, ikke mindst, ost leveret direkte til hoveddøren i hele Danmark gennem vores on-line butik: www.klingenbergost.dk 

KLINGENBERG MANIFEST

Hos Klingenberg stiller vi høje krav til vores leverandører og producenter. Både til mælkens kvalitet og til dyrevelfærden. Vi stiller så vidt muligt krav til vores producenter og leverandører, om at mælken til vores oste kommer fra dyrehold, hvor dyrevelfærd er prioriteret højt. 

Samtidig går vi mod tider med mindre kød og mere grønt på tallerkenen. Her er osten en fortrinlig ingrediens til de grønne retter. Både som smagsgiver og umami til vegetariske retter men også som den cremede og fyldige ingrediens, der giver maden tekstur og god mundfølelse. 

Vi ser derfor os selv som en del af løsningen i en grøn omstilling med flere grønsagsbaserede retter tilsmagt og suppleret med ost. 

0